Zemiakový nákyp v rajčinovej omáčke | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Zemiakový nákyp v rajčinovej omáčke

Zemiakový nákyp v rajčinovej omáčke

2 nadrobno nakrájané cibule, strúčik cesnaku, 4 PL rastlinného oleja, 400 g olúpaných nakrájaných rajčín, bobkový list, ½ čajovej lyžičky (ČL) sladkej papriky, oregano, 1/2 ČL cukru, 500 g zemiakov, 3 PL masla, 2 PL smotany, soľ, čierne mleté korenie, štipka muškátového orieška, 4 vajcia, maslo na vymazanie formičiek

Pripravíme si rajčinovú omáčku. Cibuľu a cesnak opražíme na rozhorúčenom oleji, pridáme rajčiny, bobkový list, sladkú papriku, soľ, čierne mleté korenie, oregano, cukor a dusíme 30 minút. Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Varíme ich 15 minút, scedíme, prelisujeme, vmiešame do nich maslo, smotanu, soľ, čierne mleté korenie, štipku muškátového oriešku, 4 žĺtka a nakoniec sneh ušľahaný zo 4 bielkov a štipky soli. Hmotou naplníme  maslom vymastené 4 formičky. Pečieme vo vodnom kúpeli v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút dozlatista. Podávame s rajčinovou omáčkou.

časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok