Figy – biblické ovocie
Sladkú chuť fíg si u nás spájame skôr s atmosférou Vianoc. Letné dovolenky a potulky svetom bývajú ideálnou príležitosťou ochutnať toto ovocie čerstvé, najlepšie priamo odtrhnuté zo stromu. No a
Sladkú chuť fíg si u nás spájame skôr s atmosférou Vianoc. Letné dovolenky a potulky svetom bývajú ideálnou príležitosťou ochutnať toto ovocie čerstvé, najlepšie priamo odtrhnuté zo stromu. No a
Na 2 porcie budeme potrebovať: 250 g broskýň (nektáriniek), 100 g bieleho jogurtu, mlieko podľa potreby, trošku javorového sirupu, trstinového cukru alebo medu, maliny a lístočky mäty na ozdobenie Broskyne
SENDVIČ S TUNIAKOVOU NÁTIERKOU
Čo budeme potrebovať? Na cesto: 160 g hladkej múky, 110 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 1 čajová lyžička (ČL) citrónovej kôry Na tvarohovú plnku: 250 ml smotany
Na 4 nanuky budeme potrebovať: 2 banány, 250 g čučoriedok, 200 g jahôd, 2 polievkové lyžice medu, 0,5 dl dojčenskej vody Do jahodovej verzie nanukov rozmixujeme čerstvé umyté jahody na
Zaujímavý ľadový čaj, ktorého chuť môžeme osviežiť vždy iným ovocím.
Budeme potrebovať: 1 dobre zrelú hrušku, ružičky zo ¼ brokolice Umyté ružičky brokolice uvaríme na pare domäkka. Hrušku umyjeme, zbavíme jadrovníka, nakrájame na kusy a spolu s uvarenou brokolicou rozmixujeme. Hneď podávame
Chlpaté plody aktinídie, ktoré poznáme pod názvom kivi, obsahujú oveľa viac vitamínu C ako citrusové plody. Tí, u ktorých nevyvoláva alergické reakcie, by ich mali jesť denne. Aktinídia čínska, ako
Odolných ovocných kríkov nikdy nie je dosť. Preto záhradkárov určite potešil hit poslednej sezóny – muchovník. Jeho chutné plody podporujú imunitu a osviežia počas horúcich letných dní.
(2 porcie)
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.