Polievka z cesnaku medvedieho a žihľavy | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Polievka z cesnaku medvedieho a žihľavy

Polievka z cesnaku medvedieho a žihľavy

Budeme potrebovať:

1 polievkovú lyžicu (PL) rastlinného oleja, 25 g masla, 1 najemno nakrájanú cibuľu, 1 najemno nakrájaný pór, 2 natenko nakrájané stonky zeleru, 1 najemno nastrúhanú mrkvu, 1 malý zemiak nakrájaný na kocky, 1,2 l zeleninového vývaru, 300 g mladých žihľavových lístkov, 200 g cesnaku medvedieho, 3 PL lyžice mlieka (môže byť aj rastlinné), soľ

Olej a maslo rozohrejeme v hrnci. Pridáme cibuľu, pór, zelerové stonky, mrkvu, zemiaky. Osolíme podľa chuti a dobre premiešame. Dusíme za občasného miešania asi 15 až 20 minút. Potom zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 10 minút. Postupne za stáleho miešania pridáme umyté listy žihľavy. Pridáme aj umytý cesnak medvedí a varíme asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Napokon primiešame mlieko podľa potreby. Polievku môžeme ozdobiť hoblinkami parmezánu.

(red)

Foto Shutterstock.com

Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok