Budeme potrebovať:
1 polievkovú lyžicu (PL) rastlinného oleja, 25 g masla, 1 najemno nakrájanú cibuľu, 1 najemno nakrájaný pór, 2 natenko nakrájané stonky zeleru, 1 najemno nastrúhanú mrkvu, 1 malý zemiak nakrájaný na kocky, 1,2 l zeleninového vývaru, 300 g mladých žihľavových lístkov, 200 g cesnaku medvedieho, 3 PL lyžice mlieka (môže byť aj rastlinné), soľ
Olej a maslo rozohrejeme v hrnci. Pridáme cibuľu, pór, zelerové stonky, mrkvu, zemiaky. Osolíme podľa chuti a dobre premiešame. Dusíme za občasného miešania asi 15 až 20 minút. Potom zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 10 minút. Postupne za stáleho miešania pridáme umyté listy žihľavy. Pridáme aj umytý cesnak medvedí a varíme asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Napokon primiešame mlieko podľa potreby. Polievku môžeme ozdobiť hoblinkami parmezánu.
(red)
Foto Shutterstock.com
Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok