Nepečené brownies s čokoládovým krémom

7. augusta 2016 Články , Zdravie ide cez bruško
Nepečené brownies s čokoládovým krémom

Sýty a chutný vitariánsky dezert. Rýchla príprava je výhodou.

Neobsahuje lepok, múku ani vajíčka. Pre tých, ktorí  majú radi čokoládu.

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

1 šálka celých mandlí, ¼ šálky nasekaných mandlí, 1 šálka slnečnicových semienok, ¼ šálky kokosového oleja, ½ šálky hrozienok, ¼ šálky medu, agávového alebo javorového sirupu, 4 polievkové lyžice karobového prášku alebo kakaa, ½ lyžičky vanilkového extraktu

Na čokoládový krém: ½ šálky kokosového oleja, ¼ šálky kakaa alebo karobového prášku, ¼ šálky medu, agávového alebo javorového sirupu, ¼ lyžičky vanilkového extraktu

 

V robote s nožmi tvaru S spracujeme celé mandle, slnečnicové semienka a hrozienka, až kým sa ingrediencie nepomelú. Pridáme  kakao (alebo karob), med (agávový sirup), roztopený kokosový olej a vanilku a spracujeme do mierne lepkavej konzistencie – nie príliš, malo by byť vidieť kúsky mandlí a semienok. Na koniec primiešame  nasekané mandle. Masu dáme do formy (použila som sklenenú štvorcovú formu s rozmermi 21 x 21cm) vyloženej papierom na pečenie. Potlačíme dlaňou alebo lyžicou a uhladíme. Na uhladenie používam plochú naberačku na tortu. Necháme tuhnúť v chladničke, kým si nachystáme krém.

Príprava čokoládového krému: Roztopíme kokosový olej a pomiešame ho s kakaom. Po troške pridávame med (agávový sirup) a miešame. Dáme do chladničky, aby trošku stuhol, nebol úplne tekutý a dal sa rozotierať. Rozotrieme ho po povrchu brownies a odložíme do chladničky, aby brownies aj krém stuhli a dali sa dobre krájať.

Zuzana Pinilla

Foto autorka

Dieťa 5/2015

Blog autorky s receptami www.masalladelgluten.com

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!