Budeme potrebovať:
1/2 pór nakrájaný na jemné krúžky, 3/4 hrnčeka vody, 1 polievková lyžica masla, 1 hrnček neuvareného kuskusu, 500 g tekvice, batátu alebo mrkvy, ošúpané a nakrájané na kocky, 1 žĺtok (môže/nemusí byť)
Maslo roztopíme na miernom ohni, pridáme pór a krátko podusíme do mäkka. Pridáme vybranú zeleninu a vodu, premiešame, necháme dusiť. Keď bude zelenina mäkká, odložíme z plameňa a vymixujeme na pyré. Vrátime na oheň a privedieme do varu, pridáme kuskus, vypneme oheň a zakryjeme. Necháme odstáť 3 až 5 minút, kým kuskus nevsaje tekutinu a nezmäkne. Potom preložíme na plech a pečieme 25 až 35 minút. Necháme vychladnúť a krájame na tyčinky.
Pór ma podobné účinky ako cibuľa alebo cesnak, ale s oveľa jemnejšou chuťou. Je bohatý na kyselinu listovú, ktorá je potrebná na vývoj mozgu a nervovej sústavy. V tomto recepte v kombinácii so sladkou zeleninou, ako je tekvica alebo mrkva, nezmení výrazne chuť jedla.
Náš tip: Po roku veku dieťaťa môžete pridať 1/2 hrnčeka tvrdého syra (parmezán, pecorino).
rubrika Detičkám pod zúbok, časopis Dieťa
Recept sme pripravili v spolupráci s dojčenskou vodou Lucka.
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok