Budeme potrebovať:
600 g cvikle, soľ a mleté čierne korenie, 1 uhorku, 600 g rajčín, kúsok čerstvého ďumbiera, 1 malú, najemno nakrájanú cibuľu, 2 malé strúčiky cesnaku, 1 bio limetku (šťava a nastrúhaná kôra), 1 polievková lyžica (PL) červeného vínneho octu, 1 PL tabaska (alebo menej podľa chuti), 5 čajových lyžičiek (ČL) olivového oleja
Na ozdobenie: pochúťkovú smotanu, mladé cviklové lístky, opražené kocky chleba
Umytú cviklu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Medzitým umyjeme rajčiny a uhorku. Očistíme kúsok ďumbiera. Uhorku, cibuľu, cesnak a ďumbier vymixujeme dohladka, potom pridáme rajčiny a opäť vymixujeme. Mali by sme získať pyré bez veľkých hrudiek. Uvarenú cviklu vyberieme z vody, necháme ju trochu vychladnúť a ošúpeme ju. Rozmixované pyré dáme do misy a v mixéri rozmixujeme dohladka cviklu.
Prvú časť pyré pridáme k cvikle, ochutíme s limetkovou kôrou a šťavou, vínnym octom, tabaskom, trochou soli a čierneho mletého korenia. Pyré precedíme cez sito a dostaneme hladké pyré. Podávame ozdobené smotanou, mladými cviklovými lístkami a opraženými kockami chleba.
Dobrú chuť!
(red)
Magazín Dieťa
Foto Shutterstock
Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok