Čučoriedkové mafiny | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Čučoriedkové mafiny

Čučoriedkové mafiny

Na 12 veľkých mafinov potrebujeme:

3/4 šálky  roztlačených zrelých banánov, 3/4 šálky + 2 polievkové lyžice (PL) nesladeného mandľového mlieka (môžete nahradiť iným mliekom), 1 čajovú lyžičku (ČL) jablčného octu, 1/4 šálky javorového sirupu, 1 ČL vanilkového extraktu, 1/4 šálky kokosového oleja, 2 šálky  špaldovej múky, 6 PL kokosového cukru (alebo brezového či trstinového cukru), 2 ČL bezfosfátového prášku na pečenie, 1,5 ČL mletej škorice, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky nasekaných jadier vlašských orechov, 1 šálka čučoriedok

Rúru na pečenie predhrejeme na 180 °C a vymastíme mafinovú formu. Roztlačené banány dáme do stredne veľkej misy, pridáme, mandľové mlieko, jablčný ocot, javorový sirup a vanilkový extrakt. Premiešame. Ak je kokosový olej stuhnutý, tak ho rozpustíme v hrnčeku na miernom ohni a odstavíme. Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie – múku, cukor, prášok do pečenia, mletú škoricu a soľ. Kokosový olej vmiešame do mokrej zmesi a túto zmes pridáme k suchým ingredienciám a dôkladne premiešame. Jemne vmiešame orechy a čučoriedky. Cestom naplníme formu na mafiny do ¾ a navrch každého mafinu položíme zopár čučoriedok. Pečieme na 180 °C asi 25 minút. Či sú mafiny upečené, vyskúšame zapichnutím špajdle do mafinu. Ak sa na ňu cesto nenalepí, mafiny sú upečené. Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť!

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto 123rf.com

 

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok