Batátová polievka s jabĺčkami
3 stredne veľké batáty, 2 PL masla, 1 malá, nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1 ČL čerstvého nastrúhaného ďumbiera (podľa chuti môže byť aj viac, 1/4 ČL čerstvo
3 stredne veľké batáty, 2 PL masla, 1 malá, nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1 ČL čerstvého nastrúhaného ďumbiera (podľa chuti môže byť aj viac, 1/4 ČL čerstvo
2 a ½ šálky ružičiek brokolice, 2 – 3 šálky zeleninového vývaru (môžeme použiť kocku zeleninového bujónu), 1 malá nakrájaná cibuľa, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja,
¼ kg bielej hlávkovej kapusty, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, 2 cvikly, 1/2 zeleru, 200 ml pochúťkovej smotany, 800 ml vody, olivový olej, soľ Mrkvu, petržlen a zeler nastrúhame
(8 porcií)
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.