1 šálka (240 ml) pohánky, 2 šálky vody, 1 cibuľa, 400 g šampiňónov, 1 najemno nastrúhaná mrkva, 2 PL olivového oleja, soľ, kôpor alebo petržlenová vňať
Vodu osolíme a privedieme do varu, vsypeme do nej premytú pohánku a varíme, kým sa voda úplne nevyvarí. Odstavíme a hrniec zakryjeme pokrievkou. Kým sa pohánka varí, očistíme a nakrájame si šampiňóny a cibuľu. Cibuľu osmažíme na oleji do zlatista. Pridáme šampiňóny, mrkvu a pokračujeme v smažení asi 5 až 7 minút. Šampiňóny s mrkvou a s cibuľkou primiešame do pohánky, ktorú môžeme ochutiť aj nasekaným kôprom či petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.
Zdroj časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok