Budeme potrebovať:
2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička (ČL) soli, čierne mleté korenie podľa chuti, 4 šálky čerstvého hrášku, 3 – 4 šálky zeleninového vývaru (môže byť aj instantný z bio kocky), 1/2 šálky bazalkových lístkov, ½ šálky pochúťkovej smotany
Olivový olej rozohrejeme v hrnci, pridáme naň nakrájanú cibuľku a cesnak. Osmažíme, pridáme hrášok (trošku si odložíme bokom na dozdobenie polievky pri servírovaní), zalejeme ho 3 šálkami zeleninového vývaru a varíme domäkka. Po odstavení pridáme bazalku a polievku rozmixujeme. Ak je príliš hustá, zriedime ju ešte vývarom. Podávame ozdobenú smotanou a celým hráškom. Chutná je aj posypaná opraženými kockami chlebíka.
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok