Bylinkové knedličky | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Bylinkové knedličky

Bylinkové knedličky

Budeme potrebovať:
500 g uvarených zemiakov, 100 g čerstvého alebo mrazeného listového špenátu, 100 g nahrubo nastrúhaného parmezánu, 3 žĺtky, 1 vajce, 3 polievkové lyžice škrobovej múčky, 1 zväzok čerstvého oregana, 0,5 dl olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ

Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme celé vajce a žĺtky, škrobovú múčku, rozmrznuté špenátové listy prekrájame, pridáme nakrájané oregano, osolíme, okoreníme a premiešame. Pomocou dvoch lyžíc tvoríme zo zmesi väčšie knedličky, ktoré poukladáme na podložku na naparovanie do hrnca s vriacou vodou (alebo do parného hrnca) a paríme asi 5 minút. Knedličky rozdelíme na taniere, prelejeme trochou olivového oleja, posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a okamžite podávame.

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok