Budeme potrebovať:
2 polievkové lyžice (PL) masla, ½ šálky nakrájanej cibule, ½ čajovej lyžičky (ČL) soli, 500 g špargle (tvrdé konce odstránime), 6 vajec, 3/4 šálky syra ricotta (možno použiť tvaroh), 1 PL čerstvej pažítky, 1/4 ČL sušeného estragónu, 1 šálku strúhaného syru Gruyère (alebo syru švajčiarskeho typu)
V panvici (vyberieme takú, ktorú môžeme vložiť do rúry na zapekanie) rozohrejeme maslo a osmažíme na ňom cibuľku do zlatista. Pridáme ošúpanú špargľu nakrájanú asi na 3 cm kúsky. Dusíme asi 3 minúty. Vajcia rozmiešame v mise s ricottou (alebo tvarohom), nakrájanou pažítkou a sušeným estragónom, osolíme. Vaječnú zmes nalejeme do panvice na špargľu a dusíme asi 4 až 5 minút. Predhrejeme si rúru. Frittatu posypeme nastrúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 6 až 8 minút, kým nie je syr rozpustený a zlatistý. Panvicu vyberieme z rúry a frittatu opatrne preložíme na servírovací tanier. Podávame s listovým šalátom a celozrnným pečivom.
(red)
Ilustračné foto Shutterstock.com
Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok