Okroška – studená polievka | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Okroška – studená polievka

Okroška – studená polievka

Budeme potrebovať:

3 šálky kefíru, 4 najemno nasekané jarné cibuľky, 3 polievkové lyžice (PL) na hrubšie nasekaného čerstvého kôpru, 4 na menšie kocky nakrájané a uvarené zemiaky, 1 ošúpanú a na kocky nakrájanú šalátovú uhorku, 1 zväzok umytých a nakrájaných reďkoviek, trochu nasekanej petržlenovej vňate, morskú soľ, mleté čierne korenie

V mise zmiešame kefír, jarnú cibuľku a kôpor. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme postáť aspoň hodinu (najlepšie cez noc). Vychladnuté zemiaky, uhorku a reďkovky pridáme do ochuteného kefíru, primiešame petržlenovú vňať, dobre premiešame a podávame s celozrnným chlebom.

(red)

Foto Shutterstock.com

Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok