2 strúčiky cesnaku, 1 šalátová uhorka, 500 g rajčín, 1 dl olivového oleja, 1 cibuľa, 150 g bieleho chleba, 1 zelená paprika, soľ, trstinový cukor, mleté biele korenie, balzamikový ocot, bazalka
Zeleninu umyjeme, očistíme a zbavíme semien. Rajčiny krátko sparíme, aby sme ich mohli ošúpať. Papriku pečieme asi 8 minút pod grilom a nakrátko ju zabalíme do mikroténu. Zeleninu nakrájame na malé kúsky a vložíme ju do veľkej nádoby (trošku rajčín si odložíme na zdobenie pri servírovaní). Pridáme rozmočený biely chlieb, pretlačený cesnak, cibuľu, soľ, korenie, trošku cukru. Zalejeme olivovým olejom a nahrubo rozmixujeme. Prichutíme balzamikovým octom, podľa potreby zriedime vodou a rozmixujeme dohladka. Nakoniec gazpačo dochutíme bazalkou. Pri servírovaní môžeme do polievky vložiť ešte kúsky sparených rajčín najemno nasekanú cibuľku a ozdobiť bazalkou.
časopis Dieťa
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok