250 ml šľahačky, 100 ml mlieka, 400 ml pochúťkovej smotany, 30 g práškovej želatíny, 300 g jahôd + niekoľko jahôd na ozdobu, 100 g práškového cukru, 100 g okrúhlych piškót, 2 balenia trubičiek alebo podlhovasté cukrárske piškóty
Šľahačku ušľaháme do tuha. Do studeného mlieka nasypeme želatínu, necháme ju napučať asi 10 minút, potom ju vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme (maximálne pri teplote 60 °C). Tortovú formu vyplníme po obvode trubičkami alebo podlhovastými cukrárskymi piškótami. Jahody roztlačíme, vmiešame do nich cukor, pochúťkovú smotanu (izbovej teploty), vlažnú želatínu a nakoniec šľahačku (trochu si necháme na ozdobu). Zmes nalejeme do polovice formy, posypeme okrúhlymi piškótami, zalejeme zvyškom zmesi a necháme v chlade stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou a jahodami.
Dobrú chuť!
časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok