šalát | Dieťa.sk

Tag "šalát"

Šalát z quinoy

Čo budeme potrebovať: 1 šálku quinoy, 2 šálky vody, 1 veľký sladký zemiak (batát) pokrájaný na kocky, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 nakrájanú cibuľu, 2 šálky brokolice rozdelenej

Šalát z cesnaku medvedieho s uhorkou

Budeme potrebovať: 1 ošúpanú a na drobné kocky nakrájanú uhorku, misku umytého a nakrájaného cesnaku medvedieho, ½ viazaničky nadrobno nasekanej pažítky, 1 polievkovú lyžicu  panenského olivového oleja, soľ, čierne mleté

Špargľový šalát

Budeme potrebovať: 1 zväzok zelenej špargle, 1/2 viazaničky reďkovky, 1 šálka listového mangoldu alebo baby špenátu, 2 polievkové lyžice (PL) nasekanej pažítky Zálievka: šťava z 1 pomaranča, 1 PL olivového oleja,

Zelené osvieženie

120 g baby špenátu, 200 g drobných brokolicových ružičiek, 1 menšia poľná  uhorka, 1 avokádo zálievka: 3 polievkové lyžice (PL) šťavy z limetky, 3 PL panenského olivového oleja, 1 čajová

Cviklový šalátik

Budeme potrebovať: 250 g zemiakov na šalát, 200 g cvikly, 50 g mrazenej baby mrkvy, 50 g mrazeného hrášku, 50 g červenej cibule, 20 g sterilizovaných uhoriek, morská soľ, citrónová

Melónový šalát s kozím syrom

Budeme potrebovať: ½ malej červenej cibule, 2 až 3 PL bieleho balzamikového octu, soľ, biele mleté korenie, 2 až 3 plátky melónu, 3 reďkovky, 2 až 3 pomaranče, 150 g

Šošovicový šalát

250 g šošovice, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 2 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, pažítka, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 PL balzamikového octa, troška hnedého cukru, soľ, čierne mleté

Cviklový šalát

  2 veľké cvikle (ošúpané a najemno nastrúhané), 1 na tenké prúžky nakrájaná červená paprika, 1 tvrdé jablko Granny smith alebo gala (ošúpané a nastrúhané), ¼ malej červenej cibule (nadrobno nakrájanej), ¼

Doba šalátová

Na rozdiel od doby ľadovej, ktorou nás klimatológovia už opäť strašia, na dobu šalátovú sa tešíme na jar rok čo rok.

Quinoa s hráškom

Na 4 až 6 porcií: 2 šálky zeleninového vývaru (čerstvý alebo z bio kocky), soľ, 1 šálka prepláchnutej quinoy, 2 šálky mladého čerstvého hrášku, ¼ šálky lístočkov mäty piepornej, 2 PL

  • 1
  • 2