recept | Dieťa.sk

Tag "recept"

Slivkový koláč s mrveničkou

Čo budeme potrebovať: na cesto: 50 ml oleja, 1 šálku mlieka, 2 šálky polohrubej múky, 1 vajce, ½ vrecúška bezfosfátového prášku do pečenia, 1 šálku kryštálového cukru, slivky, tuk na

Šalát z quinoy

Čo budeme potrebovať: 1 šálku quinoy, 2 šálky vody, 1 veľký sladký zemiak (batát) pokrájaný na kocky, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 nakrájanú cibuľu, 2 šálky brokolice rozdelenej

Semifreddo s malinami a pistáciami

Čo budeme potrebovať: 250 g malín, 250 g jemného kryštálového cukru, 500 ml smotany na šľahanie, 6 vajec, ½ šálky pistácií zbavených škrupiny Na ozdobu: 100 g malín Semifreddo je

Kaviár z baklažánu

Čo budeme potrebovať: 2 kg baklažánu, 1 kg rajčín, 0,3 kg cibule, 1 hlavičku cesnaku, 0,2 l olivového oleja, soľ, čierne mleté korenie, worcesterskú omáčku Baklažány rozkrojíme po dĺžke a

Tvarohovo-zemiakové šúľance

Budeme potrebovať: 250 g zemiakov uvarených v šupke, 250 g mäkkého tvarohu, 100 g krupice, 150 g polohrubej múky, 2 žĺtka, štipku soli, práškový cukor Klevelu (riedky slivkový lekvár): 300

Ratatouille s baklažánom a cuketou

Budeme potrebovať: 140 g rajčinového pretlaku, 1/2 cibule, 2 polievkové lyžice (PL) pretlačeného cesnaku (ak máte radi cesnak, môžete pridať ešte jednu lyžicu), 4 PL olivového o oleja, 3/4 šálky

Cviklové gazpacho

Budeme potrebovať: 600 g cvikle, soľ a mleté čierne korenie, 1 uhorku, 600 g rajčín, kúsok čerstvého ďumbiera, 1 malú, najemno nakrájanú cibuľu, 2 malé strúčiky cesnaku, 1 bio limetku

Crumble s marhuľami

Náplň: 1 kg marhúľ, ¼ hrnčeka trstinového cukru, 1 čajovej lyžičky (ČL) mletej škorice, maslo na vymastenie misy na zapekanie Mrvenička: ¼ hrnčeka špaldovej hladkej múky, ¼ hrnčeka trstinového cukru,

Špargľová frittata

Budeme potrebovať: 2 polievkové lyžice (PL) masla, ½ šálky nakrájanej cibule, ½ čajovej lyžičky (ČL) soli, 500 g špargle (tvrdé konce odstránime), 6 vajec, 3/4 šálky syra ricotta (možno použiť

Čerešňová bublanina

Budeme potrebovať: 30 dag práškového cukru, 5 vajec, 8 polievkových lyžíc (PL) vlažnej vody, 1,5 dl rastlinného oleja, 30 dag hrubej výberovej múky, 1 PL bezfosfátového prášku do pečiva, trocha